Jvd » Specials » Kruiden wijzer

Kruiden Gezond van A tot Z

Kruiden Gezond van A tot Z Gezonde Geneeskrachtige kruiden van A tot Z . Natuurmiddelen, die toegepast worden bij Fytotherapie, Homeopathie en diverse andere Natuurgeneeswijzen. Natuurlijke geneesmiddelen voor diverse ziektes, aandoeningen en klachten. Maar ook lekkere kruiden die tevens gezond zijn. Zoals Ui en Knoflook o.a. goed voor de bloedsomloop. Beredruif tegen blaasinfecties. Blauwe Bosbes voor o.a. darmen en diabetes. Jeneverbes o.a. bij Reuma. Gezonde Medicinale Kruiden op alfabet, hun werking en toepassing

Kruidengeneeskunde - Natuurgeneeswijze

Kruiden voor de genezing van allerlei aandoeningen en bevordering van de gezondheid en vitaliteit, werden in de oudheid al veelvuldig toegepast. Ook worden er al eeuwenlang kruiden gebruikt in allerlei gerechten voor de lekkere smaak en het kruidige aroma.

Kruidengeneeskunde is één van de oudste vormen van geneeskunde, hetgeen uit oude schriftelijke bronnen naar voren komt. De Westerse kruidengeneeskunde is een combinatie van oude wijsheden uit het Oosten, inheemse tradities, volksmiddeltjes en van latere wetenschappelijke studies.

Planten en Kruiden worden medicinaal toegepast om de gezondheid te behouden, bevorderen of te herstellen. Zie voor een schets, de ontwikkeling en het verloop van de toepassing van kruiden in de geschiedenis, het artikel Natuurgeneeswijze.

Kruiden - Natuurlijke Geneesmiddelen

Geneeskrachtige Kruiden behelsen elke plant of plantendeel welke gebruikt kan worden als geneesmiddel. Dit kunnen zowel bloesems als bladeren zijn, maar bijvoorbeeld ook bollen, wortels, schors, houten delen, stengels, zaden, kersen en bessen etc.

Kruidengeneesmiddelen bij klachten, aandoeningen en ziektes ondersteunen en bevorderen de gezondheid en het herstellend vermogen. Ook kunnen kruiden preventief werken of om te voorkomen dat bepaalde aandoeningen terugkomen. Algemeen geformuleerd is de geneeskrachtige werking van kruiden o.a:
  • Versterkend
  • Viruswerend
  • Bacteriedodend
  • Schimmelwerend
  • Ontspannend
  • Kalmerend

Gezonde Kruiden. De specifieke eigenschappen en toepassingen van bepaalde kruiden bij diverse klachten, aandoeningen en ziektes worden (alfabetisch) gedetailleerd en uitgebreid besproken in de diverse artikelen Gezonde Kruiden.

Kruiden - Klachten Aandoeningen

Kruidengeneeskunde behandelt in principe dezelfde aandoeningen als de reguliere geneeskunde. Kruidengeneeskunde blijkt vooral geschikt te zijn bij o.m. langdurige of chronische aandoeningen zoals astma, allergieën, blaas en urineweginfecties, huid- problemen en aandoeningen, maag- darm en spijsverteringsproblemen, menstruatieklachten, stress en depressieve gevoelens.

Kruiden zijn zeer geschikt voor zelfmedicatie, maar bij ernstige ziektes en aandoeningen is het altijd raadzaam om een reguliere arts of deskundige in de kruidengeneeskunde te raadplegen.

Geneeskrachtige Kruiden - Gezond van A tot Z

Gezonde Kruiden. Van verschillende kruiden is de gezonde werkzaamheid redelijk bekend. Maar weet je bijvoorbeeld dat Gember maagversterkend is bij misselijkheid en goed is bij Artritis? En een Kruid als Daslook bloeddrukverlagend en goed als voorjaarsreinigingskuur? Dat Alfalfa een bloedstelpende werking heeft en o.a. toepasbaar is bij bloedarmoede? Of dat Kaneel goed is voor maag en darmen en spijverteringsbevorderend werkt? In deze Kruidenspecial worden tientallen kruiden besproken, die overzichtelijk gerangschikt staan op alfabet. Zowel de herkomst, de Latijnse naam, eigenschappen als toepassingen bij allerlei klachten, ziektes en aandoeningen komen aan de orde.

De Alfabetische Kruiden index is toegevoegd om het zoeken te vergemakkelijken en bevat een overzicht van alle Gezonde Kruiden die in de verschillende artikelen aan bod komen.

Kruiden Bereiding. Ook is er een artikel over het bereiden van kruiden. In dit artikel wordt de werkwijze beschreven voor het zelf bereiden van o.a. kruidenthee, kruidenolie, kruidencompressen etc.

Natuurgeneeskrachtige Kruiden van A tot Z. Kortom: alles over Kruiden, eigenschappen en toepassingen is hier te vinden.
Geneeskrachtige gezonde kruiden - Alfabetische index

Geneeskrachtige gezonde kruiden - Alfabetische index

Een alfabetisch overzicht van alle gezonde c.q. geneeskrachtige kruiden o.a. gebruikt in fytotherapie en homeopathie, maar ook geschikt om zelf - als zelfmedicatie - toe te passen. De kruiden worden n…
Kruiden - Kruidentoepassing

Kruiden - Kruidentoepassing

In Kruiden Gezond van A tot Z, de artikelen over Gezonde Kruiden, worden diverse kruiden beschreven. Sommige van deze kruiden worden toegepast bij oa. Fytotherapie of zijn Homeopathische middelen. And…
Gepubliceerd door Jvd op 20-04-2008. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.