Artikelen 11 - 20 van 27 in de rubriek Eten en DrinkenEten en Drinken
Bak ook zelf een lekkere kerststol oftewel een kerstbrood met een rijke vulling en zuivere amandelspijs. Een kerststol -ook wel Weihnachtsstollen genoemd- is een heerlijke en feestelijke delicatesse d…
Recepten, 15-12-2008
Bij het bakken en koken kunnen de maten en gewichten in kookboeken een hele puzzel zijn. In het ene kookboek staat als maat of hoeveelheid product een snufje of een kopje, in het andere een theelepel…
Bereiding, 06-12-2007
In kookboeken en bij weergave van recepten kom je heel wat kooktechnische begrippen en kooktermen tegen. Bij het volgen van recepten en de bereiding van (meer-gangen) diners kom je onder andere kookte…
Bereiding, 07-12-2007
Paasbroodjes - paasfiguurtjes zelf bakken voor een paasmaaltijd of paasontbijt. Lekkere, feestelijke en ook decoratieve paasbroodjes, in de vorm van een paaspoppetje dat een paasei vasthoudt. Lekkere…
Bereiding, 10-03-2008
Luxe feestelijke broodjes en brood voor feestdagen of een party kun je makkelijk zelf maken. De mooiste brooddeeg decoraties, versieringen of broodcreaties kun je eenvoudig aanbrengen d.m.v. insnijdin…
Bereiding, 11-03-2008
Marsepein zelf maken: een recept op basis van amandelen en suiker. Marsepein werd al in de 8e eeuw in het Verre Oosten gebruikt. Deze zoete lekkernij wordt als ingrediënt en vulling voor taart, bonbon…
Producten, 23-11-2008
Tips, trucs, foefjes en weetjes om de smaak van diverse etenswaren te verbeteren en bij het bereiden van eten mislukkingen op te lossen of te voorkomen. Weet jij het trucje bij aangebrande aardappels…
Bereiding, 07-12-2007
Met Pasen wordt traditioneel veelal een vlechtbrood gegeten. De luxe broodjes en vlechtbrood horen bij het paasontbijt, maar zijn ook bij de brunch of een paasdiner erg lekker en decoratief op tafel.…
Recepten, 10-03-2008
Peperkoekhuisje, -geveltje of andere feestfiguren voor een feestelijk gelegenheid bakken. Het recept en voorbeeld om deze lekkernijen te maken. Een peperkoekhuisje, kerstman, engel of sneeuwpop als ee…
Diversen, 21-11-2008
Heerlijke recepten met appel, zowel zoete als hartige gerechten. Appel laat zich erg goed combineren met vlees, gevogelte, groenten, wild, kaas en natuurlijk in de appeltaart. Vele soorten appels van…
Recepten, 12-10-2008